Takaful

Mengapa Anda Perlu Secepat Mungkin Mohon Medical Card?

17th June 2017


Mengapa kita perlu bersegera mempunyai polisi takaful medical card?

Ini salah satu sebabnya. Penyakit seperti ovarian cyst, fibroid, batu karang dalam hempedu adalah penyakit senyap dan biasanya dikesan bila dah kritikal memerlukan rawatan segera, termasuk pembedahan.


Ingatkan perut buncit sebab gemuk kuat makan, rupanya ada ketumbuhan. Ingatkan sakit perut, sakit dada, rupanya ada batu karang dalam hempedu.

“Alaahhh takpe. Kan medical card dah ada!” kata anda

Puan, untuk claim rawatan pembedahan seperti di atas, penyakit tu mesti WUJUD SELEPAS 120 HARI DARI TARIKH KELULUSAN MEDICAL CARD. Bukan selepas 120 hari, boleh claim terus seperti yang diberitahu ejen-ejen tak terlatih.


Kalau ketumbuhan tu baru kecik saiznya, boleh la puan cakap “baru kena” kat doktor. Tapi kalau ketumbuhan pun dah saiz penumbuk, dah saiz beg tangan puan, takkan nak cakap baru kena?

Medical card ni puan, perlindungan bukan berdasarkan SEDAR ATAU TIDAK PENYAKIT TU. Tetapi berdasarkan laporan doktor dan anggaran kewujudan penyakit tu.

Kalau doktor cakap/tulis penyakit tu dah wujud sebelum tempoh menunggu 120 hari tu, minta maaflah memang tak boleh nak cover claim tu. Bukan syarikat nak menipu ,tetapi itulah syarat kontrak dalam polisi.Jangan tangguh tangguh takut ada penyakit yang anda tak sedar dah wujud lama. 

Jika anda ingin mendapatkan [medical card Zurich Takaful] dengan diskaun 20% dan caruman serendah RM44 sebulan, hubungi 0192757055 atau [klik sini] untuk terus ke aplikasi WhatsApp saya. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!