Umum

IJN Nafi Cerita Ia Kini Bukan Lagi Hospital Kerajaan

24th August 2017


Institut Jantung Negara (IJN), telah menafikan satu sebaran di laman sosial baru-baru ini (rujuk gambar di atas) yang mengatakan mereka sudah menjadi hopsital swasta sepenuhnya dan GL penjawat awam tidak lagi boleh digunakan oleh ibu bapa tidak layak dan sebagainya. Berikut adalah penjelasan yang diberikan oleh lama FB mereka.Dalam kenyataan mereka, IJN merupakan satu entiti korporat di bawah kementerian kewangan dan dikategorikan sebagai hospital swasta yang dimiliki oleh kerajaan. IJN menerima semua Guarantee Letter dari kerajaan persekutuan, negeri, badan berkanun, syarikat swasta dan juga pesakit walk in. Diharap mereka yang keliru  lega dengan pencerahan ini.

Kos berkenaan perubatan melibatkan jantung memang sangat tinggi dan sebab itu memerlukan Guarantee letter dari majikan. Jika anda tidak mempunyai Guarantee letter, pilihan yang ada anda boleh memohon medical card Zurich Takaful. IJN merupakan panel hospital kepada Zurich Takaful. Lihat senarai hospital swasta kerajaan yang lain di [sini]. 


Untuk info lanjut berkenaan medical card Zurich Takaful, anda boleh klik di [sini] atau call/sms saya di 0192757055 atau klik [sini] untuk terus ke aplikasi WhatsApp saya. Sharekan post ini jika bermanfaat. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!