Medical Card, Personal Accident, Takaful

Pelan Perlindungan Kemalangan Peribadi (PA) Patina 2016 Zurich Takaful

10th June 2017

Kemalangan memang satu perkara yang kita tidak duga dan ianya datang secara mengejut. Apabila berlaku kemalangan, pasti akan ada kerugian yang berlaku. Waris juga akan melalui kesukaran, kos pemulihan yang tinggi, kerugian akibat cuti tidak bekerja, hilang upaya melakukan kerja dan berbagai-bagai lagi kesulitan. Jika kita memahami akan risiko-risiko kemalangan yang ada di sekeliling kita, kita haruslah membuat persediaan yang secukupnya. Seperti anda juga mahukan pelbagai aksesori keselamatan tambahan pada kereta anda dengan sanggup membayar harga yang tinggi walaupun belum tentu anda akan menggunakannya. Anda pasti fikir aksesori keselematan tambahan itu akan mengurangkan risiko kecederaan sewaktu berlakunya kemalangan. Pokok pangkalnya adalah persediaan sebelum berlakunya kemalangan. 

Di Zurich Takaful, kami mempunyai satu pelan perlindungan kemalangan peribadi standalone yang paling komprehensif dengan bayaran yang minima. Pelan yang dinamakan Patina 2016 ini memberikan perlindungan jika berlakunya kemalangan kepada diri anda.

Antara faedah dalam pelan ini adalah;


1. Manfaat kematian;

-Jika berlakunya kematian akibat selain dari kemalangan, waris akan dibayar dari RM10 ribu hingga RM200 ribu mengikut pelan. Jika kematian berlaku akibat kemalangan, jumlah itu akan digandakan 5 kali dari RM50 ribu hingga RM500 ribu. Wang pampasan inilah yang boleh digunakan kepada waris untuk mengurangkan bebanan yang ditanggung.

2. Bayaran balik perubatan
-Jika berlaku kemalangan, di mana pembedahan konstruktif seperti kemasukan besi akan memerlukan kos yang tinggi. Anda boleh tuntut semula kos yang digunakan mengikut had pelan yang disertai. Dengan ini, wang simpanan anda dapat dikekalkan.

3. Bayaran MC mingguan
-Jika anda MC akibat kemalangan, MC anda akan dibayar secara mingguan. Apabila anda MC dan tidak dapat melakukan kerja, pastinya pendapatan anda akan berkurang. Bayaran MC ini akan mengurangkan beban anda.

4. Pampasan patah tulang, melecur (setiap tahun)
-Kecederaan akibat kemalangan memang kita tidak boleh jangka. Jika berlaku patah tulang atau melecur tahap yang serius, pampasan akan dibayar kepada anda. (Rujuk jadual di atas). Dan perlindungan ini adalah diperbaharui setiap tahun.

6. Pendapatan hospital harian
-Bila anda diwadkan, anda tidak boleh bekerja dan hilang pendapatan. Jika anda mencarum dalam pelan Patina 2016, anda akan dibayar mengikut kadar pelan yang disertai ketika anda diwadkan. Jadi pendapatan yang hilang tadi dapat digantikan.

7. Bayaran ambulan
-Ambulans juga mempunyai kos. Jik sudah berlaku kecemasan, anda boleh memanggil ambulans dan pihak takaful akan membayar balik kos ambulan tersebut.

8. Diskaun kesetiaan 20%
– Bagi menghargai kesetiaan anda, syarikat memberikan diskaun 20% kepada jumlah caruman selepas sijil melepasi tahun ke 2. 

Jadual bayaran pelan Patina 2016Pelan perlindungan kemalangan peribadi Patina 2016 memberikan anda jaminan kepada risiko kemalangan. Kemalangan memang kita tidak boleh jangka apa yang kita boleh lakukan adalah membuat persediaan. Hubungi saya di 0192757055 atau klik [sini] untuk terus ke aplikasi WhatsApp saya. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!